Ulei Olina

OLINA este un ulei natural, rafinat, obtinut 100% din ulei de palmier, produs in Malaysia de catre concernul american Cargill.

OL TIN

Cu o experienta de peste 135 de ani, Cargill detine 800 de birouri si fabrici in peste 65 de tari, fiind specializat in cumpararea, procesarea, depozitarea, transportul si vanzarea produselor agricole peste tot in lume. De asemenea, Cargill detine rafinarii pentru uleiuri vegetale aproape in toate continentele, printre care si 2 rafinarii in Malaysia specializate in ulei de palmier.

Filiala Cargill din Malaysia este specializata in 3 domenii: uleiuri vrac, produse din palmier ambalate si grasimi speciale. Printre produsele ambalate se ofera OLINA rafinata pentru prajit.

Produsele fabricate si comercializate de Cargill vin in intampinarea celor mai exigente cerinte fiind certificate ISO 9002, 14000 SGS, HACCP, HALAL, KOSHER.

OLINA este partea lichida a grasimii de palmier, rafinata si complet dezodorizata, cu multe caracteristici care il recomanda ca fiind un produs care inlocuieste cu succes uleiul de floarea soarelui sau orice alt ulei comestibil sau untura utilizate in mod traditional.

Dintre aceste caracteristici cele mai importante ar fi:

  • Fara colesterol, deci un produs sanatos, din ce in ce mai cautat;
  • Complet dezodorizat, adica fara gust sau miros, nu inflenteaza gustul produselor prajite in el sau a celor care intra in contact cu el;
  • Contine vitaminele A, D si E. Vitamina E este un antioxidant natural deosebit de puternic, care asigura protectia celulelor umane impotriva radicalilor liberi rezultati in urma metabolismului uman, a toxicitatii agentilor chimici si poluarii mediului. Datorita acestor antioxidanti naturali, OLINA are o rezistenta mare la oxidare;
  • Temperatura de fumegare  la 230°C ceea ce permite folosirea acestuia la prajit intens, avand o rezistenta ridicata la fumegare, putand fi utilizat la mult mai multe prajiri decat uleiurile traditionale, fara sa arda produsele prajite in el . Aceasta temperatura ridicata de fumegare permite prajirea mai rapida a produselor ceea ce duce la o absorbtie mai mica de ulei rezultand o economie la consum si un produs mult mai sanatos.
  • Nu spumeaza, iar produsele prajite absorb o cantitate mai mica decat in cazul celorlaltor uleiuri.

Aceste calitati ii confera o serie de avantaje, fiind recomandat pentru multiple utilizari cum ar fi:

  • Prajit intens casnic si industrial – cartofi prajiti, gogosi, langosi, alune, arahide, peste, chiftele, snitele, etc. Pentru mentinerea calitatilor se recomanda filtrarea

( strecurarea ) uleiului la un anumit interval de timp;

  • Gatit casnic si industrial – diverse mancaruri, tocanite, prajituri, etc. Fac exceptie salatele si maioneza;
  • Produse expandate – snacks, chips, pufuleti, pop corn etc.
  • Mezeluri, pateuri si alte preparate din carne;
  • Cozonaci, creme de ciocolata – in compozitie;
  • Uns tavi – la productia de paine, cozonaci, turta dulce si alte produse de patiserie si cofetarie;
    • Uns piese care intra in contact direct cu produse alimentare ( divizoare, taietoare, stante etc ), sau cuve – pentru diverse aluaturi;
    • Taitei instant, lapte condensat (10-12%), iaurt (2-5%) etc.

     

    Intrucat temperatura de topire este de 24°C, sub 15°C  produsul incepe sa se solidifice, un fenomen normal la acest tip de ulei si poate fi foarte simplu adus de in stare lichida, tinut cateva minute sub jet de apa calda sau incalzit putin, deoarece ambalajul  permite acest lucru.

    Clientii carora ne adresam: consumatori persoane fizice, hoteluri, restaurante, cantine, fast-food – uri, pizzerii, gogoserii, langoserii, brutarii, patiserii, cofetarii, firme de panificatie, producatori de chips-uri, alune-arahide prajite, snack-suri, producatori de mezeluri, catering, consumuri colective ( gradinite, armata etc) si oricarui alt consumator de uleiuri comestibile.

     

    COMPOZITIA CHIMICA

     

    Acizi liberi (palmitic) 0.1 % max.
    Umiditate si impuritati 0.1% max.
    Culoare ( Lovibond 5 ¼) 3.0R + 30 Y max.
    Valoare Iod 56 min.
    Punct de topire ºC 24 max.
    Punct de fumegare 230 ºC
    Valoare Peroxid 2 Meq/kg Max.
    Densitate la 25ºC 0.906

     

    RECOMANDARI:

     

    Calitatea uleiului depinde si de aparatul in care se realizeaza prajirea (friteuza) care trebuie sa fie curat in permanenta.

    Temperatura de prajire recomandata: 162-196ºC

     

    AMBALARE:

     

    In bidoane de metal:              In cutii de carton:                    In bidoane de plastic:

    20 litri                                 20 litri                                       2,3,5 litri

     

    DEPOZITARE:

     

    Este esential ca produsul sa fie depozitat in ambalajul original in spatii uscate si racoroase.